26/11/10

Concentració contra la presència policial a la UIB


Un grup d'estudiants de la Facultat d'Educació va convocar una concentració el passat dijous 25 de novembre a les 13:00 hores a l'entrada de l'edifici Guillem Cifre per protestar contra la presencia policial a la UIB. Dies abans, els agents de la Policia Local entraren dins el campus per realitzar controls als estudiants que entraven amb els seus vehicles per anar a classe, provocant alguns retards. En un comunicat, els estudiants de la Facultat d'Educació ha censurat que la UIB és l'"única Universitat d'Espanya que permet l'entrada de policia al campus" i, per això, es pregunten si és aquest el model de societat "controlada que volem i si són aquests tipus de mètodes repressors i sancionadors els que ens ensenyen dia a dia els professors dels estudis de Pedagogia, Psicologia, Educació Social i Psicopedagogia".

Amb lemes com "no volem ni pistoles, ni pistolers a la UIB" o “som estudiants no delinqüents” els estudiants, amb el suport del SEPC, s'han concentrat davant l'edifici Guillem Cifre. Posteriorment, s'ha iniciat una marxa fins a l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, lloc on es trobava la rectora, Monserrat Casas, amb Francesc Antich i altres personalitats. Desprès de la marxa d'aquests, que abandonaren l'edifici davant la presència dels estudiants, els concentrats es dirigiren de nou cap a l'entrada del Guillem Cifre, on es va llegir el manifest on es qüestionava si realment era necessària la presència policial i la criminalizació cap als estudiants i es criticà, a més de la seva presència, el fet de que no se n'hagués informat.


25/11/10

El SEPC recolza el coratge de la direcció i el claustre de professors de l'IES Pau Casesnoves d'Inca

L'associació espanyolista Círculo Balear ha denunciat davant de la conselleria balear d'Educació i Cultura el claustre de professors de l'IES Pau Casesnoves i la seva direcció encapçalada per Joana Prohens. El motiu ha estat l'exercici legítim per part de la comunitat educativa del centre d'ensenyament dels seus drets i llibertats d'expressió i manifestació.
Els fets s'inicien quan José Ramón Bauzá, president del Partit Popular a les Illes Balears, anuncià que en cas d'arribar al govern balear modificaria la Llei de Normalització Lingüística; per tal que la llengua pròpia del territori, el català, deixi d'ésser requisit i mèrit per accedir a l'ocupació pública i que dividirà en quatre registres les modalitats dialectals de les Illes. Davant d'aquests fets la societat catalana no va dubtar a engegar iniciatives de rebuig a les propostes del partit de Bauzá. En el cas concret de l'IES Pau Casesnoves d'Inca van promoure un manifest favorable a la llengua catalana i declarar la intenció d'organitzar mobilitzacions cap al mes de febrer, cosa que ha motivat la denúncia del Círculo Balear.
Davant d'aquests successos el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), organització estudiantil d'àmbit i abast nacional, vol manifestar el següent:
  • Les pretensions en matèria lingüística de Bauzá, el Partit Popular i d'altres organismes espanyolistes formen part d'una clara estratègia de colonització cultural per tal d'assimilar la societat catalana, en aquest cas a les Illes Balears, dins d'un marc territorial i cultural hispànic.
  • La denúncia feta pel Círculo Balear és una voluntat manifesta de limitar l'exercici de drets fonamentals com són els d'expressió i manifestació. Alhora cerquen coaccionar tota la societat i evitar noves mostres de mobilització popular que clamin per la unitat territorial i lingüística dels Països Catalans.
  • Les mostres i iniciatives de suport engegades per la societat catalana vers la normalització de la seva llengua pròpia demostren que existeix una voluntat popular de voler preservar i recuperar els usos de la mateixa fins esdevenir el vehicle de comunicació normal entre catalans.
Finalment el SEPC encoratja a la comunitat educativa de l'IES Pau Casesnoves i a la resta de la societat catalana a continuar amb les iniciatives engegades, tot menystenint les coaccions dels grups espanyolistes. Alhora mostra la seva esperança per tal que la conselleria balear d'Educació i Cultura arxivi la denúncia per improcedent.

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
Països Catalans, 24 de novembre de 2010

23/11/10

Continua la campanya "a la UIB en català"

La presència de la campanya "a la UIB en català" va arribant a tots els edificis de la UIB. A més de les recollides de signatures, aquesta setmana s'han penjat noves pancartes al Guillem Cifre, al Ramon Llull, al Beatriu de Pinos i a l'Aulari.

11/11/10

Llibertat pel Sàhara!


El SEPC ha penjat a la entrada de la UIB una pancarta en suport a la lluita del poble saharauí arran dels atacs patits per part de les forces marroquines a El Aaiun.
Des del SEPC volem manifestar la nostra condemna i el nostre rebuig cap a aquests atacs i volem animar a la gent a acudir a la manifestació convocada per aquest dijous a les 19:30 a la plaça d'Espanya.

Aturem l'imperialisme, Sahara Llibertat!

10/11/10

Pancartes a la UIB en català

La campanya "a la UIB en català" es va estenent a tots els edificis de la UIB. Aquesta setmana, a més de recollir signatures, s'han penjat pancartes a diversos edificis: al Mateu Orfila, el Jovellanos, l'Anselm Turmeda, i l'Arxiduc.


6/11/10

Concurs de fotografia.


QUÈ ÉS LA DESIGUALTAT? QUÈ ÉS LA VIOLÈNCIA?

BASES:

Tema: Les fotografies hauran de tractar sobre la violència i la desigualtat de gènere.

Premis: Hi haurà un lot de premis de temàtica antipatriarcal pel primer, segon i tercer classificat. Els premis s'entregaran el 25 de novembre, desprès de la xerrada que organitza el mateix dia el SEPC.

Jurat: El jurat estarà format per professionals de la fotografia.

Condicions de presentació:

  1. El concurs està obert a tota la comunitat universitària.

  2. Les fotografies es podran presentar en color o en blanc i negre i es permet la participació de fotografies amb retocs digitals.

  1. Les fotografies presentades hauran de complir unes dimensions de 13*18 cm.

  2. El concursant podrà presentar un màxim de 2 fotografies, que hauran de ser originals.

5. Les fotografies s’hauran de presentar en un sobre amb un pseudònim i el títol i l'explicació (si es considera necessari) de la fotografia. Dins aquest sobre n'hi haurà d'haver un altre amb les dades de l'autor (nom, pseudònim emprat, telèfon i e-mail).

6. Les fotografies s'entregaran en format paper a la consergeria del Ramon Llull dirigides al SEPC.

7. El termini de presentació de les fotografies s’acabarà el dia 19 de novembre a les 19:00h.

8. Les fotografies s’exposaran durant les setmanes del 22 de novembre al 3 de desembre al Hall del Ramon Llull.

9. La fotografia guanyadora serà emprada com a imatge del cartell del següent 25 de novembre o 8 de març (esmentant sempre el nom de l'autor).

  1. La presentació a aquest concurs suposa l’acceptació de les seves bases.