30/9/13

Crònica Manifestació 29S

Després de dues setmanes consecutives de vaga indefinida i d’una desena de concentracions multitudinàries convocades en diferents punts de Ciutat contra la imposició autoritària del TIL, el passat diumenge 29 de Setembre tingué lloc una manifestació històrica arreu de les Illes amb una assistència de més de 100.000 persones.

 L’Esquerra Independentista de Mallorca (EIM), va convocar de forma unitària a les 6 del capvespre a la plaça d’Espanya sota el lema “Si el present és de lluita el futur es nostre. Construïm l’educació que volem”.


El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que també ha participat activament en la vaga indefinida organitzant piquets informatius, penjada de pancartes per tots els centres educatius de Palma, entre d’altres;  fou present dins el bloc del EIM amb el lema “Contra l’espanyolització i mercantilització, estudiants a la vaga indefinida”.

La gran afluència de gent des de tots els racons de la Part Forana de Mallorca, més de 170 autobusos noliejats, col·lapsa ja devers les 16,30 el punt de partida de la manifestació. Palma es tenyí de verd des de primeres hores del matí i poques hores abans de la manifestació els carrers adjacents estaven col·lapsats, la qual cosa obligà a començar la marxa 20 minuts abans de la hora prevista.

La protesta recorregué els carrers de Palma sota el crit de tots els docents, estudiants, pares i mares contra les imposicions educatives i les retallades abusives del Govern Bauzá. La indignació i la ràbia dels manifestants contrastaven amb l’ambient festiu de la protesta.

Després de més de tres hores de marxa, passant per Avingudes, Passeig Mallorca i Jaume III, la manifestació va concloure al Passeig del Born. Allà esperava l’organització on l’Assemblea de Docents llegí desenes de vegades el manifest permetent, així, a tots els manifestants de sentir-lo.

Arreu del País també hi va haver nombroses concentracions en mostra de suport a les Illes, com a Barcelona, on més de 1.500 persones es reuniren a Plaça Sant Jaume o les 300 persones a Sabadell. A més, el 30 de setembre s’han convocat diverses concentracions al País Valencià.

CONTRA LES RETALLADES EN L’EDUCACIÓ I LA IMPOSICIÓ DEL TIL, ELS ESTUDIANTS A LA VAGA INDEFINDA!







Pancarta SEPC Palma

Concentració suport a Barcelona

Vista aèria manifestació a Ciutat