30/9/13

Crònica Manifestació 29S

Després de dues setmanes consecutives de vaga indefinida i d’una desena de concentracions multitudinàries convocades en diferents punts de Ciutat contra la imposició autoritària del TIL, el passat diumenge 29 de Setembre tingué lloc una manifestació històrica arreu de les Illes amb una assistència de més de 100.000 persones.

 L’Esquerra Independentista de Mallorca (EIM), va convocar de forma unitària a les 6 del capvespre a la plaça d’Espanya sota el lema “Si el present és de lluita el futur es nostre. Construïm l’educació que volem”.


El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que també ha participat activament en la vaga indefinida organitzant piquets informatius, penjada de pancartes per tots els centres educatius de Palma, entre d’altres;  fou present dins el bloc del EIM amb el lema “Contra l’espanyolització i mercantilització, estudiants a la vaga indefinida”.

La gran afluència de gent des de tots els racons de la Part Forana de Mallorca, més de 170 autobusos noliejats, col·lapsa ja devers les 16,30 el punt de partida de la manifestació. Palma es tenyí de verd des de primeres hores del matí i poques hores abans de la manifestació els carrers adjacents estaven col·lapsats, la qual cosa obligà a començar la marxa 20 minuts abans de la hora prevista.

La protesta recorregué els carrers de Palma sota el crit de tots els docents, estudiants, pares i mares contra les imposicions educatives i les retallades abusives del Govern Bauzá. La indignació i la ràbia dels manifestants contrastaven amb l’ambient festiu de la protesta.

Després de més de tres hores de marxa, passant per Avingudes, Passeig Mallorca i Jaume III, la manifestació va concloure al Passeig del Born. Allà esperava l’organització on l’Assemblea de Docents llegí desenes de vegades el manifest permetent, així, a tots els manifestants de sentir-lo.

Arreu del País també hi va haver nombroses concentracions en mostra de suport a les Illes, com a Barcelona, on més de 1.500 persones es reuniren a Plaça Sant Jaume o les 300 persones a Sabadell. A més, el 30 de setembre s’han convocat diverses concentracions al País Valencià.

CONTRA LES RETALLADES EN L’EDUCACIÓ I LA IMPOSICIÓ DEL TIL, ELS ESTUDIANTS A LA VAGA INDEFINDA!







Pancarta SEPC Palma

Concentració suport a Barcelona

Vista aèria manifestació a Ciutat

26/9/13

Imatges: Vaga indefinida (10è dia - 27/09/13)

IES Josep Maria Llompart (Palma)



IES Arxiduc Lluís Salvador (Palma)






IES Ses Estacions (Palma)







Col·legi Pius XII (Palma)






Plaça del Tub (Palma)





 IES Ramon Llull (Palma)




IES Joan Maria Thomàs (Palma)





Plaça d'Espanya (Palma)




Concentració a Pl. Porta Pintada (Palma)










Crònica: novè dia de vaga indefinida

La novena jornada de la vaga indefinida va començar amb una concentració a primera hora, davant l'IES Arxiduc Lluís Salvador. Hi assistiren els estudiants represaliats i els seus pares, per protestar i condemnar l'actuació de la directora del centre la setmana passada.

Posteriorment, es dirigiren a l'Oficina de Defensa dels Drets del Menor, on la Defensora del Menor, rebé els pares mentres els alumnes feien càntics davant l'edifici i repartien octavetes.

En acabat es penjaren un seguit de pancartes per la ciutat, convocant a la vaga i donant suport a tots els docents que encara continuen sense anar a fer feina, deixant-los clar que els estudiants estam al seu costat en aquesta lluita.


Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans

Mallorca, 26 de setembre de 2013

Crònica: vuitè dia de vaga indefinida

Amb vuit dies de vaga a les esquenes una trentena de joves han iniciat els piquets informatius a primera hora. Aquest cop s’han dividit en tres grups, un canvi en les seves funcions ho ha permès; avui no es pretenia tant interrompre l’activitat normal dels centres, com visualitzar la vaga i convocar els estudiants a la concentració de divendres.

El primer grup ha començat el piquet a l’IES Ses Estacions on ha entrat a les classes i ha organitzat debats entre els estudiants. Posteriorment, s’han dirigit a l’IES Arxiduc Lluís Salvador informant amb octavetes de la concentració convocada divendres. Els següents objectius han estat l’IES Josep Maria Llompart i l’IES Madina Mayurqa, on s’han fet penjades de pancarta i s’han distribuït octavetes per les parets; al Madina s’ha pogut fer a l’interior. Els joves han seguit amb l’IES Joan Maria Thomas, també desplegant una pancarta i penjant-la a l’exterior, juntament amb desenes d’octavetes.

Un altre grup ha començat per l’IES Guillem Sagrera, anant després al Col·legi Santa Magdalena Sofia, al Col·legi La Salle, posteriorment al Col·legi CIDE i finalment al Montisión. A tots aquests centres s’han penjat centenars d’octavetes, totes a l’exterior dels centres, ja que es va denegar l’accés als joves. Al Col·legi la Salle la direcció del centre va llevar immediatament les octavetes de les parets i al CIDE es va desplegar una pancarta.

Simultàniament, un tercer grup ha començat per l’IES Ramon Llull, el piquet ha entrat a l’interior repartint octavetes i creant debats a les aules. El mateix esquema s’ha reproduït a l’IES Joan Alcover sense cap impediment en l’activitat del piquet. Finalment, el grup s’ha dirigit al Col·legi Pius XII, s’ha entrat al centre amb normalitat, s’han repartit octavetes convocant als alumnes a la concentració de divendres i s’ha despenjat una pancarta des de l’interior.


Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans

Mallorca, 25 de setembre de 2013

25/9/13

Imatges: Vaga indefinida (9è dia - 26/09/13)

 Concentració davant l'IES Arxiduc Lluís Salvador (Palma)

En resposta als estudiants repressaliats durant la vaga.


De camí a les oficines de Protecció del Menor



A les oficines de Protecció del Menor



Plaça Alexander Fleming (Palma)




Plaça de l'Obelisc (Palma)




Plaça del Bisbe Baranguer Palou (Plaça Patins, Palma)



CONCENTRACIÓ: estudiants a la vaga indefinida!

Després de dues setmanes amb tota la comunitat educativa en peu de guerra, a les estudiants ens toca moure fitxa!
Divendres a les 11h a Plaça Porta Pintada convocam a totes les estudiants a sortir al carrer contra el TIL i contra les retallades. Només amb la lluita conjunta de tots els sectors afectats per les mesures del PP.  
  • Deim no al TIL perquè arracona la nostra llengua a les aules i fomenta la divisió de les estudiants segons la seva llengua materna.  
  • Exigim que es solucioni el problema de la massificació a les aules amb més recursos i més professorat. Que es tornin a contractar substitucions. Una educació al servei de les necessitats socials, no d'interessos neoliberals. 
  • Rebutjam els projectes com la Llei de Símbols que volen convertir les aules en una zona sota el control del PP. No consentirem que es torni a imposar la cultura política franquista als nostres centres.
Sumant forces guanyarem; estudiants a la vaga indefinida!

Imatges: Vaga indefinida (8è dia - 25/09/13)

IES Estacions (Palma)




 IES Josep Maria Llompart (Palma)






IES Guillem Sagrera (Palma)





Col·legi La Salle (Palma)






 IES Madina Mayurqa (Palma)







Col·legi Pius XII (Palma)








IES Joan Maria Thomàs (Palma)







Col·legi CIDE (Palma)








Col·legi Montision (Palma)