10/2/15

CONTRA EL 3+2 I L'EU2015, VAGA D'ESTUDIANTS!



No és la primera vegada que el Moviment Estudiantil i la Comunitat Educativa ens enfrontam  i denunciam els atacs constants contra l'educació que els nostres centres  sofreixen per part de les autoritats europees, espanyoles i autonòmiques. Ens volen fer creure que la motivació d'aquests atacs és conjuntural i conseqüència de la crisi, però no ens enganyen, sabem de sobres que cal encabir-los en un procés de reforma estructural del sistema educatiu que ve d'enrere. 

Com a resultat del Pla Bolonya, ens han imposant un model educatiu que ens atorga a les estudiants el paper de simples mercaderies al servei del capital i del mercat laboral. Materialitzant l'elitització de l'educació: la pujada de taxes, la desaparició de les beques, la impossibilitat de combinar  la vida estudiantil i la vida laboral, l'augment de les ràtios, deixant com a resultat un sistema on regna la competitivitat entre les estudiants i la mancança de la qualitat educativa. Aquest procés estatal de reestructuració i reformes  acaba amb la implantació de l'Estratègia Universitària 2015 (EU2015). 

Les nostres Universitats sofriran imminentment la primera reforma de l'EU2015: el canvi del format dels graus al 3+2 (3 anys de grau i 2 de màster) insistint així en la necessitat de cursar màsters com a fase posterior i necessària d'especialització. Facilitant d'aquesta manera la privatització de les universitats públiques i impossibilitant l'accés de la classe treballadora a l'educació superior, deixant només un 35% d'oferta pública. 

S'ha demostrat que els nostres avisos no eren en va i que totes les previsions fetes s'han acabat duent a terme. Per tant els Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans hem pres la decisió de convocar VAGA ESTUDIANTIL el dia 26 de Febrer arreu del país posant-nos al costat dels nostres docents,  per posar sobre la taula la perversió d'aquesta reforma i per continuar amb la lluita. 

Com a estudiants, com a membres de la comunitat Universitària i principals afectades per les conseqüències d'aquesta nova imposició, ens mostram frontalment en contra del 3+2 i l'EU2015. Sortirem al carrer totes les vegades que faci falta per defensar l'educació pública, de qualitat, antipatriarcal, popular i en català. 

FES VAGA EL 26 DE FEBRER I VINE A LA MANIFESTACIÓ A LES 12 H A LA PLAÇA DEL TUB.

DEFENSAR LA PÚBLICA, ÉS DEFENSAR EL FUTUR!